Asperge maaltijdsalade

Zo lekker. Dit gerecht ga je vaak maken.

Wist je trouwens dat asperges:


  • je lever en nieren stimuleren om afvalstoffen af te voeren
  • je DNA beschermen doordat ze veel glutathion bevatten , een sterke antioxidant die je immuunsysteem ondersteunt
  • bomvol zwavel zitten? Deze werken ontstekingsremmend én helpen je lichaam herstellen op celniveau


Het recept

Dit heb je nodig

Aardappels

Witte asperges

Jonge boerenkaas

Eieren

Little gemsla

Olijfolie

(Keltisch) zeezout

Achterham (of gerookte kip), dun gesneden


Voor de dressing: mayonaise, dun gesneden sjalot, rasp van een limoen, grove mosterd en gedroogde peterselie. 


Zo maak je het

  • Snijd de aardappel in schil in grove plakken en kook beetgaar. Giet ze af en laat uitstomen.
  • Schil de asperges rondom. Bewaar de schillen, hiermee kun je de basis voor een heerlijke soep maken. Was de kopjes en snijd de kontjes eraf. Snijd ze in grove stukken en kook ze beetgaar.
  • Tip: ik kook ze altijd in water, een beetje melk en kippenbouillon. Dat doe ik door ze 1 minuut te koken en vervolgens door te laten garen met het deksel erop en het vuur uit. Wel even laten uitstomen in een vergiet voor je ze bij de salade doet.
  • Verwarm ondertussen de over voor op 180 graden en rasp de kaas boven bakpapier. Zet het in de oven en blijf er goed bij, dit kan snel gaan. Dan laten afkoelen en in stukjes breken.
  • Kook de eitjes tot gewenste hardheid. Pellen en halveren.
  • Doe de aardappelen op een baktrede met bakpapier, plet ze met een glas en besprenkel met olijfolie en wat zout. Zet ze in de oven (oven eventueel op grillstand), tot ze mooi krokant zijn. 
  • Nu de dressing maken, sla erbij en de asperges en de aardappel.
  • Bordjes opmaken zoals in de video. En smullen maar!

Hey ik ben Cher

Als (Quality of) Life-mentor help ik vrouwen met complexe en zeldzame ziektebeelden hun kwaliteit van leven sky high krijgen.


daar wil ik meer over weten